Bij Kalaaja staat uw gezondheid en ontspanning voorop. U kunt terecht voor diverse behandelingen. Van  één enkele tot een combinatie van behandelingen om optimaal resultaat te bereiken. Als natuurgeneeskundig zorgverlener werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Shiatsu ~ druk met de vingers.

Deze drukpuntmassage is ontstaan en ontwikkeld  binnen de Aziatische cultuur. In de vorige eeuw hebben Japanners ontdekt dat door pijnlijke plaatsen te masseren klachten verminderen of soms helemaal verdwijnen. Deze massagevorm kreeg later de naam Shiatsu.

Tijdens een Shiatsu behandeling ligt u op een dunne mat op de grond of op een lage behandelbank. Gebruik makende van handen, vingers, ellebogen en soms voeten wordt druk op het lichaam uitgeoefend. Eventueel wordt gebruik gemaakt van lichte strekkingen en gewrichtsbeweging.

Op een ontspannen en efficiënte manier wordt er druk uitgeoefend op punten op het lichaam. Blokkades kunnen worden opgeheven en de energiebalans wordt in evenwicht gebracht door deze drukpuntmassage (ook wel acupunctuur zonder naalden genoemd).

De Shiatsu behandeling zorgt voor een ontspannen lichaam en innerlijke rust. Het  is een goed middel om op een zachte, maar doeltreffende manier te werken met spannings- en/of pijnklachten. Na een Shiatsu behandeling ervaart men meestal een diep ontspannen gevoel.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?
Het lichaam bestaat uit een netwerk van meridianen die de organen voorzien van Qi (levensenergie). De Qi moet ongestoord door het lichaam kunnen stromen, alleen dan is het lichaam in optimale conditie en kan zich weren tegen ziekte. Het uiteindelijke doel van Shiatsu is;  zorgen dat  Qi ongehinderd kan stromen. Het kan zowel preventief als klacht gericht ingezet worden.
Shiatsu is een methode om door middel van aanraking de Qi in het lichaam in beweging te krijgen.

Shen bodywork ~ de kunst van het aanraken.

In shen bodywork  komen verschillende disciplines samen, shiatsu, osteopathie, craniosacraal en fasciatherapie.

Tijdens Shen bodywork werk ik via de fascia en het craniosacrale ritme.

Fascia zijn bindweefselvliezen die alle spieren, botten, zenuwen, bloedvaten en organen omvatten en met elkaar verbind. Wanneer je beweegt glijden deze verbindingen over elkaar  pijnklachten kunnen ontstaan als dit glijden moeizaam gaat. De fascia kan te strak zijn wat voor veel ongemak kan zorgen.

Fascia is gevoeliger dan botten of spieren en is vaak de bron van chronische pijn. Het oplossen van deze problemen vraagt om een speciale manier van onderzoeken en behandelen.

Het craniosacrale ritme is een beweging die het hersenvocht creëert waardoor de botten van de schedel uitzetten. Als gevolg hiervan worden de wervels een beetje uit elkaar geduwd en roteert het sacrum naar onder en naar buiten. Het is een uitzettende en inkrimpende beweging die je zou kunnen vergelijken met de beweging van eb en vloed. Het craniosacrale ritme is overal in het lichaam te voelen. Omdat het zenuwstelsel zich binnen dit systeem bevindt, heeft het craniosacrale ritme invloed op alles wat er in het lichaam gebeurt.

Sabaaydi massage ~ ik wens je geluk, gezondheid en een lang leven toe.

De betekenis van Sabaaydi is: “ik wens je geluk, gezondheid en een lang leven toe”. Dit is een traditionele gelukwens uit Thailand. Sabaaydi massage is een vorm van Oosterse massage met warme kruidenstempels en olie. Deze kruidenstempels zijn gevuld met geneeskrachtige kruiden.

Tijdens een Sabaaydi massage maak ik naast de technieken van Shiatsu gebruik van kruidenstempels.
De Sabaaydi massage brengt verlichting bij spierpijn, reuma, jicht en spierdystrofie.

Het bevordert de afvoer van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij afvallen, vocht vasthouden en oedeem. Het heeft een reinigend effect op het lichaam. Het werkt preventief voor een gezond lichaam.

Deze massage geeft je weer energie en een fit gevoel.  De samenstelling van deze unieke Sabaaydi kruidenstempels zijn volgens het traditionele recept van What Pho (de meest beroemde massageschool van de wereld gelegen in Thailand).

De kruidenmix bevat onder andere:

  • Kampher / Borneol & Camphor: zorgt voor een diepere werking en stuwt de kruidenkrachten naar een diepere laag, toegepast bij spierpijn en reumatische aandoeningen
  • Tamarinde: genezende werking, licht laxerend
  • Citroengras: werkt prikkelend en desinfecterend, geeft extra energie bij geestelijk vermoeidheid
  • Kaffir limoen: versterkt het afweerssysteem, werkt sterk aromatisch en bevorderd de spijsvertering
  • Tumeric / Geelwortel: onstekingsremmend, maag, darm, gal en lever worden hierdoor gereinigd
  • Gember/Zingeber: verwarmend effect en kan de immuniteitsreactie op infectie versterken
  • Accacia & Concinnaawild: huidverbeteraar, ontstekingsremmend
  • Pandanblad: voor de geur en werkt openend voor het hart
  • Pogostemon Cablin / Patchoulli: voor huiddoorbloeding, schimmeldodend, ontstekingsremmend, sterk aardend

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap verandert er in een korte tijd veel in het lichaam. Dit kan voor ongemak zorgen en het optimaal  genieten van deze mooie periode in de weg staan. Het zwaarder worden van de buik kan een grote belasting voor rug en benen zijn.

In Thailand, waar massage bij het dagelijkse leven hoort, heb ik een opleiding gevolgd bij de ITM-school.

Deze massage kan vanaf de 3e maand tot het einde van de zwangerschap gegeven worden.

De zwangerschapsmassage bij Kalaaja is een massage die jou en je kindje rust brengt. Een zwangerschap brengt al genoeg veranderingen en drukte met zich mee.  De massage concentreert zich op je rug en benen, die tijdens de zwangerschap extra worden belast. Maar natuurlijk worden – behalve je buik – ook de andere delen van je lichaam niet vergeten.

Als je specifieke wensen hebt (want elke zwangerschap is weer anders), dan wordt de massage aan jouw situatie aangepast. Na de massage bent je lekker ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.